top of page
AnEv2016sep.09-3109-MR.jpg

Monique van de Broek

De cursus 'Teken je gesprek' nodigt uit om gelijk aan de slag te gaan!

Vader met autisme

Ik heb al zo vaak met begeleiders gepraat over de opvoeding van mijn zoon en dochter, maar ik snapte nooit goed wat ze nou bedoelden. Maar met de gesprekstekeningen kan ik zien hoe het in elkaar zit. Ik heb er zoveel van geleerd. Ik vind het nog steeds wel moeilijk om goed te reageren op mijn kinderen maar ik heb nu meer een plan en weet wat ik het beste kan doen en zeggen. Het gaat nu veel beter met mij en de kinderen.

Jongerenbegeleider Karen van Boggelen

Ik sprak één van de jongeren die ik begeleid, het was haar niet gelukt ’s ochtends naar haar nieuwe dagbesteding te gaan en zij had hier veel last van. Ik vroeg haar of ze een gesprekstekening wilde maken; dat wilde ze graag. We hadden samen al eens eerder met Teken je gesprek gewerkt. Het was weer een cadeautje om met haar te tekenen. Door de situatie visueel te maken − wat dacht voelde en deed ze − werd het haar allemaal duidelijk. We kwamen samen tot acties hoe ze het de volgende keer zou willen aanpakken en het lukte daarna om wel te gaan.

Student Peter

Vorig jaar stond ik voor een moeilijke keuze wat betreft mijn studie. Het eerste jaar van mijn studie heb ik niet gehaald. Voor mij was toen de vraag: ga ik dezelfde studie nog een keer doen, of kies ik een andere studie. Met “Teken je gesprek”, heb ik alle voor- en nadelen en mijn gedachtes goed op een rijtje kunnen zetten. Door de manier van werken met “Teken je gesprek” is het voor mij duidelijk geworden welke keuze ik moest maken. Het uiteindelijke resultaat van de training heb ik een paar keer bekeken, waardoor mijn gevoel voor mijn keuze versterkt werd. En na een jaar blijkt dit de goede keuze te zijn geweest.

Counsellor Esther Bergsma

De cursus Teken je gesprek heeft me mooie tools gegeven om faalangst bij hoogsensitieve kinderen inzichtelijk en oplosbaar te maken.

Vrouw met niet-aangeboren hersenletsel

Ik ben zo blij dat we het gesprek tekenen. Want vroeger zei de begeleider soms: Weet je nog wel, dat heb je net gezegd? Maar dan was ik het al weer vergeten. Maar nu zie ik precies wat ik gezegd heb en dan kan ik beter denken en mijn probleem oplossen. 

Leerlingbegeleider Madelon de Grefte

De leerling krijgt een heel mooi inzicht in zijn gedrag en wat zou kunnen helpen om het gewenste resultaat te bereiken. Teken je gesprek heeft een hele heldere structuur dankzij de sjablonen!

14-jarige leerling Tim

​Ik heb nu vijf keer Teken je gesprek gedaan voor mijn gedrag op school. Sinds ik daar één keer in de week naartoe ga, is er veel veranderd. Mijn brutaliteit neemt af en mijn werkhouding wordt beter. Door Teken je gesprek kan ik goed praten over dingen. Ik wist dat mijn gedrag niet goed was, maar niet goed hoe ik het anders kon doen. Ik vond ook vaak dat ik niets fout gedaan had, maar ik kreeg dan toch problemen met de docenten. Dat snapte ik niet. Doordat mijn begeleider mijn gedrag in een soort tekening zette en met kleuren liet zien wat er goed en niet goed ging, kon ik zelf onderzoeken en beter zien wat er gebeurd was en wat ik anders zou kunnen doen. Ik kwam er ook achter waarom ik zo raar deed in de klas. Ik heb toen besloten dat de reden waarom (ik wilde bij een groepje jongens horen), stom was en dat het me dat niet waard was. Vanaf toen werd alles anders. Het is fijn als je het zelf kunt zien en ontdekken en dat je de tijd krijgt om zelf een besluit te nemen om het anders aan te pakken. Door Teken je gesprek zie ik dat ik echt wel goede kanten heb en dat het niet altijd fout is wat ik doe.

Coach Jelle David

Het geeft kinderen en ouders inzicht in gedrag en wat er nodig is om nieuwe successen te boeken! Voor jongeren met Autisme geeft deze aanpak een mogelijkheid om samenhang te ontdekken. Klasse!

Vader

Theo heeft door de gesprekstekeningen ingezien dat het overmatige gebruik van de computer invloed heeft op zijn welbevinden, zijn gedrag op school en thuis en dat zijn prestaties eronder lijden. Thuis hebben we de tips opgevolgd en we hebben de afspraken die u met Theo maakte over computergebruik en huiswerktijd thuis bewaakt. Omdat Theo het zelf ook eens was met de afspraken, verliep dit goed. Het gaat nu nog steeds stukken beter. Zijn schoolresultaten zijn enorm vooruitgegaan. Theo zit veel minder achter de computer, het zou voor ons nog wel wat minder kunnen, maar er is nu wel een balans. Theo’s persoonlijkheid is positief veranderd, hij is veel rustiger geworden, heeft niet meer van die driftbuien en is een stuk socialer geworden. 

Man met autisme

Ik kan niet goed met mijn partner praten. Ze is altijd zo snel en dan weet ik niet meer wat ik er van vind en wat ik wil zeggen. Ik kom vaak niet uit mijn woorden en dan begint zij alweer te praten. Maar nu met de gesprekstekeningen kan ik het laten zien wat me dwars zit en kunnen we erover praten. Mijn partner luistert nu ook beter en ik kan beter communiceren hoe ik over iets denk of voel. 

Intern begeleider basisonderwijs Els de Wilde

Met Teken je gesprek krijg je een heldere kijk op gebeurtenissen, gedachten, gevoelens en gedrag. Op deze manier is het kind de onderzoeker en leert het analytisch denken en zelf tot oplossingen te komen. Zowel de kinderen als ikzelf genieten van deze onderzoekende manier. We hebben er veel profijt van.

Schoolmaatschappelijk werker

Ik liep laatst door de gang van de school en kwam een meisje tegen met wie ik 2 weken geleden voor het eerst Teken je gesprek heb gedaan. Ze hield me staande en zie met een vrolijk gezicht; gaan we nog een keertje tekenen? Ik heb al heel wat gesprekken met haar gevoerd maar ze is tot nu toe nog nooit zo vrolijk komen vragen voor een gesprek. Heerlijk!

Ervaringen met Teken je gesprek
gesprekstekening  algemeen 5.jpg
bottom of page