top of page

3 daagse retraite en verdieping

Teken je gesprek® over zelfvertrouwen - zelfbeeld en weerbaarheid

Voor iedereen die werkt met volwassenen, kinderen en/of  jongeren met weinig zelfvertrouwen.

En die zijn/haar eigen zelfvertrouwen een boost wil geven.
 

Accreditatie: Het SKJ heeft deze verdiepingsdagen voor 9 punten in de opleidingsruimte geaccrediteerd. 
Let op: alleen voor jeugd zorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals. De accreditatie is niet geldig  voor NIP/NVO geregistreerden.

​Kosten retraite: 875 euro per persoon 

Inclusief: logies en volpension, reader, stappenplannen en gebruik creatieve materialen. Je hebt een eigen kamer met eigen sanitair.

exclusief: Boek Teken je gesprek over gedachten.

Waar: Het Nivonhuis: het Hunehuis

Locatie: Darp, Drenthe, afstand vanaf Utrecht is 125 km

Wanneer: dinsdag 4 maart 10.30 t/m donderdag 6 maart 2025 19.00 uur.

 

Voorwaarde: je hebt de basiscursus Teken je gesprek gevolgd. (vierdaagse autisme, LVB of werkhouding is ook geldig)

Groepsgrootte: maximaal 11 personen.

Trainer: Adinda de Vreede, bedenker Teken je gesprek® en creatief coach en trainingsacteur: Anke schoppen

 

Resultaat

 • Je ontvangt een certificaat:

 •  Wanneer je na deze retraite ook de verdiepingsdag over pesten volgt, dan ontvang je ook nog  9 punten accreditatie van het SKJ in de opleidingsruimte. Let op: alleen voor jeugd zorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals. De accreditatie is niet geldig  voor NIP/NVO geregistreerden
   

 • Na de verdiepingsdagen ben je in staat gesprekstekeningen te maken met volwassenen,  kinderen jongeren over zelfvertrouwen, zelfbeeld en weerbaarheid - en het aangeven van grenzen (reageren op grensoverschrijdend gedrag)
   

 • Je ontvangt handige stappenplannen van sjablonen over vergroten weerbaarheid en zelfvertrouwen
   

 • Je krijgt inzicht hoe het zit met jouw zelfbeeld, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Je krijgt de kans om op dit gebied dingen aan te pakken, te veranderen en/of te versterken.

 

Reacties deelnemers:

Het sjabloon waarmee je zelfvertrouwen kunt onderzoeken is zo prachtig! Het maken ervan geeft al tijdens het tekenen zo’n omslag. Je kunt daarna ook niet meer terug. Dat daaronder de overtuiging komt, was confronterend, maar geeft ook zoveel inzicht en maakt dat ik daarmee aan de slag kan gaan.

De trainers Anke en Adinda: Jullie zijn een heerlijk stel samen! De passie die jullie beiden hebben voor jullie eigen talent en expertise heeft een aanstekelijke energie om in meegezogen te worden. Heerlijk!

Dank je wel!

Eigenaar praktijk voor Jeugd en gezin

 

 

 

Je algemene indruk/mening:

Prima, het waren goed verzorgde dagen. Mooie mix van inhoudelijke kennis, oefenen met vaardigheden en creatief aan de slag met je eigen proces. Het wandelen in de natuur is  heerlijk en zo dichtbij.

Kinder- en jongerentherapeut

 

Ik voel me rijker. Daar bedoel ik mee dat ik nieuwe tools geleerd heb, die ik met veel plezier op mijn werk in kan zetten. Deze week ook weer prachtige gesprekken gehad met jongeren, de verdieping heeft me weer op scherp gezet en nieuwe ideeën gebracht. Ik bedoel met ‘rijker’ ook op persoonlijke vlak. Ik heb echt de tijd genomen om na te denken over de ontwikkelingen die ik al doorgemaakt heb, waar ik nu sta en waar ik aan wil werken.

 

De theoretische inhoud:

Duidelijk. Sluit aan bij mijn verwachting en al eerder opgedane kennis. Er zijn meerdere kwartjes gevallen in het weekend. Ik ben bewuster en kan zelf ook weer dingen beter uitleggen aan een jongere. Deze week bijvoorbeeld met een jongere over het emmertje gesproken en over wat mild denken je kan brengen.

Traject begeleider Voortgezet Onderwijs

Hoe werkt het

 • In een veilige, prettige, lichtvoetige sfeer ga je stap voor stap je eigen zelfvertrouwen onderzoeken middels Teken je gesprek sjablonen
   
 • Je kunt situaties in een professionele sfeer uit proberen en krijgt feedback
   
 • In de retraite is er voldoende tijd en ruimte om te wandelen, te lezen end. Of om je even terug te trekken
   

 • Je gaat samen met de collega cursisten gesprekken tekenen (zoals je al gewend was in de basiscursus) Adinda helpt en denkt mee, wanneer daar behoefte aan is
   

 • Je kunt situaties uitproberen met Anke Schoppen. Zij is trainingsacteur en kan situaties waar je tegenaan loopt, naspelen
   

 • We maken gebruik van creatieve verwerkingen van dat wat je ontdekt en geleerd hebt. Of wat je voor jezelf wilt vastleggen
   

Steeds maken we de omslag hoe jij als Teken je gesprek begeleider vervolgens een ander kunt helpen om zijn/haar zelfvertrouwen te vergroten:

Je leert hoe je met Teken je gesprek®:

 • Het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van iemand kunt vergroten
   

 • Iemand kan helpen zijn grenzen te bepalen en te handhaven (grensoverschrijdend gedrag herkennen en stoppen)
   

 • Je krijgt praktische oefeningen die je zelf gaat uitproberen en in je werksituatie met je cliënt kunt doen. En je leert welke stappen je moet volgen om iemand te helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en welke sjablonen je in kunt zetten. Ook leer je nieuwe sjablonen voor situaties waarin  grensoverschrijdend gedrag vertoond wordt.

Bereikbaarheid:

MET EIGEN AUTO: De afstand vanaf Utrecht is 125 km.

MEERIJDEN:

We helpen je om in contact te komen met andere cursisten

om deze mogelijkheid te onderzoeken.

MET OPENBAAR VERVOER: zie www.ov9292.nl.

​​

 

SKJ_logo.png
hav10.jpg
uitzichtgrotezaal.jpg
hunehuisvoorkamer.jpg
havelterbergzichtnoordelijktnb8602300014561v2lr.jpg
SKJ_logo.png
bottom of page